Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 2 juni 2021

Covid Dagcijfers 26 mei 2021 - 20420
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 1 juni 2021. Op dinsdag en vrijdag een uitgebreidere rapportage, vandaag een beknopte.

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 2 juni 2021

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 2 juni 2021

Pinkstermaandag

Dit is een rapportage van de dagcijfers in beperkte vorm. Op dinsdag en vrijdag is er de uitgebreidere rapportage zoals u gewend bent.

Met enige spanning keken we uit naar de GGD-cijfers van maandag jl. Juist omdat vorige week Pinkstermaandag de cijfers circa 1700 lager uitkwamen dan als het een normale maandag zou zijn. Dus dat de cijfers deze maandag duidelijk hoger zouden worden was te verwachten, maar wat het echt zou worden, zal toch wel een goede indicatie gaan betekenen.

En inderdaad kwamen er twee keer zoveel mensen zich laten testen als vorige week. Maar het aantal positief getesten was maar 60% hoger dan vorige week maandag. En dat kwam vooral doordat het aandeel positieven daalde naar 7,1%. Dat percentage was het laatst op 23 september.

False Positives

Zeker omdat we rekening moeten houden met meer dan de helft false positives en mede gezien het goede weer is het duidelijk dat we ook de komende tijd met duidelijke dalingen te maken zullen hebben. Daarbij lopen de ziekenhuis- en IC-opnames nog sterker terug.

Met deze cijfers zou het raar zijn als de regering de versoepelingen van 30 juni niet minimaal 1 week gaat vervroegen (terwijl het eigenlijk nu meteen al zou kunnen, want we weten nu ook al dat de versoepelingen van eind april en 19 mei geen negatief effect, zoals we ook al van te voren verwachtten).

Dit is de totaalgrafiek, waarbij de knik in de gele en groene lijn aan het eind komt door het Pinksterweekend.

Covid Dagcijfers 2 juni 2021 - 20678

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 2 juni 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De eindafrekening - 88558
Daszak word keihard aangepakt voor zijn betrokkenheid bij Wuhan - 88442