Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Fascinerend onderzoek over effect mondmaskers in Kansas

Fascinerend onderzoek over effect mondmaskers in Kansas - 12040
Samenvatting van het artikel

Omdat in Kansas een kwart van de counties de verplichting van het dragen van mondkapjes heeft ingevoerd en de helft niet, is dit een interessante laboratoriumsituatie over het dragen van mondbescherming. Universiteit van Kansas presenteert de resultaten in een video.

Lees volledig artikel: Fascinerend onderzoek over effect mondmaskers in Kansas

Leestijd: 2 minuten

Fascinerend onderzoek over effect mondmaskers in Kansas

Soms zorgt de werkelijkheid voor een belangwekkende testopzet om te kunnen nagaan wat nu het effect is van een maatregel die genomen wordt in relatie tot de bestrijding van Covid-19. In Kansas is dat de afgelopen maanden gebeurd met heel interessante uitkomsten.

Op 3 juli heeft de gouverneur van Kansas een maatregel uitgevaardigd waarbij de inwoners van die Amerikaanse staat verplicht werden om mondbescherming te dragen op plekken waar andere mensen waren. Maar het was wel zo dat in Kansas de ongeveer 100 counties een opt-out mogelijkheid hadden.  Daarvan maakten vele counties gebruik.  Rond een kwart deed het niet.

Daardoor kregen onderzoekers de gelegenheid de ontwikkeling van het aantal besmettingen te vergelijken tussen staten met wel een verplichting en geen verplichting om een mondmasker te dragen.

Op 25 oktober is daar een videopresentatie van 6 minuten van gegeven. En die treft u hier aan.

Besmettingen stagneerde

Het belangrijkste resultaat van dit onderzoek is dat 21 dagen na de introductie van de mondmaskers het aantal nieuwe besmettingen stagneerde. In de counties waar men geen verplichting van die mondmaskers had, steeg het aantal nieuwe besmettingen. Daarna bleek het aantal nieuwe dagelijkse besmettingen circa de helft te zijn, daar waar mondmaskers werden gebruikt.

Belangrijke aantekening is dat er sprake is van relatief kleine absolute getallen in Kansas. Maar omdat Kansas niet zo groot is, zitten ze nu op ongeveer 1/3e van het aantal positieve testen per 100.000  van Nederland.

Maar zeker interessant genoeg om deze presentatie van de Universiteit van Kansas te bekijken. Inmiddels is er ook een enigszins vergelijkbaar onderzoek gekomen uit de staat Tennessee.

U heeft zojuist gelezen: Fascinerend onderzoek over effect mondmaskers in Kansas.

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.

Mocht u ons werk ook met een kleine donatie financieel willen ondersteunen klik dan hier 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Blind voor mens en recht in het kwadraat - 71024
Hoe de begrippen links en rechts de kabinetsformatie bemoeilijken - 70963