De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Een half jaar verloren!

Een half jaar verloren! - 11401
Samenvatting van het artikel

Zes maanden geleden was ik bij OP1 en deelde de op dat moment meest recente wetenschappelijk bevindingen. Als je dat terugkijkt realiseer je je pas goed hoe weinig het erop lijkt dat RIVM /OMT en de regering er wat bij hebben geleerd sindsdien. Het gevaar van aerosolen, het belang van ventilatie, mondkapjes, het kwam allemaal aan de orde.

Lees volledig artikel: Een half jaar verloren!

Leestijd: < 1 minuut

Een half jaar verloren!

Maandag 19 oktober is het een half jaar geleden dat ik bij Op1 te gast was. Toen mocht ik voor het eerst bij de publieke omroep vertellen over mijn bevindingen naar aanleiding van de meest recente wetenschappelijke studies. Het ging onder andere over aerosolen, ventilatie, superspreading events en mondkapjes. Ab Osterhaus was ook aanwezig en beaamde het meeste wat ik zei.

Het gesprek duurde ruim achttien minuten. We zijn nu zes maanden later. Het is interessant om het terug te kijken en je vervolgens af te vragen hoeveel (of beter gezegd: hoe weinig) het RIVM/OMT en de regering in die zes maanden geleerd hebben….

Terecht dat veertig professoren (waaronder topwetenschapper Robbert Dijkgraaf) in hun open brief onlangs letterlijk zeggen dat de slechte situatie in Nederland mede “te wijten is aan het feit dat wetenschappelijke inzichten over de verspreiding van COVID19, die in de wetenschappelijke wereld inmiddels algemeen aanvaard zijn, in Nederland te laat en te weinig het beleid hebben bepaald.”

Als ik aan de persconferentie van dinsdag terugdenk, de toelichting van Van Dissel in de Tweede Kamer zie, de media van de afgelopen dagen volg, dan lijken we in Nederland nog weinig bijgeleerd te hebben. Eigenlijk hebben we een half jaar verloren.

Kijk die 19 minuten maar eens terug en hoor wat ik al in april in wetenschappelijke studies had gevonden. Dan beseft je hoeveel beter we er in Nederland voor hadden gestaan als het RIVM/OMT en de regering belangrijke wetenschappen inzichten in hun adviezen en beleid wel hadden meegenomen.

Link naar mijn interview bij Op1. 

U heeft zojuist gelezen: Een half jaar verloren!

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.

Mocht u ons werk ook met een kleine donatie financieel willen ondersteunen klik dan hier. 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
“Ze kunnen niet eens de pandemie voorspellen, die ze zelf hebben veroorzaakt” - 71056
Blind voor mens en recht in het kwadraat - 71024