Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Adviezen voor ventileren van Professor Jimenez

Adviezen voor ventileren van Professor Jimenez - 10025
Samenvatting van het artikel

Prof. Jimenez, een grote Amerikaanse deskundige, waarmee Maurice al een tijd intensief contact mee heeft, publiceert veel over aerosolen en ventilatie. Hier treft u links aan naar belangrijk werk van hem. Inclusief een spreasheet om de in te schatten de omvang van het aantal aerosolen en de benodigde ventilatie.

Lees volledig artikel: Adviezen voor ventileren van Professor Jimenez

Leestijd: < 1 minuut

Adviezen voor ventileren van Professor Jimenez

Met Prof. Jimenez van de Universiteit van Colorado heeft Maurice al een tijd goed contact. Hij is een van de prominente Amerikaanse wetenschappers met veel kennis over aerosolen en ventilatie.

Hij heeft vele interessante artikelen geschreven, waaronder deze in Time Magazine. En hier legt hij uit in het Amerikaanse op Medscape.com waarom de argumenten tegen het belang van aerosolen bij de bestrijding van Covid-19 zwak zijn.

Spreadsheet

Hij heeft ook een spreadsheet gemaakt voor allerlei situatie waarmee je een schatting kan maken van het aerosolengevaar in relatie tot de ventilatie in de binnenruimte. Het is nogal complex en voor specialisten, maar het is de moeite waard om ernaar te kijken. Hier staat een uitleg, en dit is het spreadsheet.

Ook dit is een interessant artikel waar hij laat zien hoe een CO2- meter goed is te gebruiken om de benodigde omvang van de ventilatie in te schatten en te evalueren.

U heeft zojuist gelezen: Adviezen voor ventileren van Professor Jimenez.

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.

Mocht u ons werk ook met een kleine donatie financieel willen ondersteunen klik dan hier.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205