Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Het geweldige verhaal van Travis Allen (22)

Samenvatting van het artikel

Het geweldige verhaal van Travis Allen (22) De afgelopen weken ben ik o.a. in Silicon Valley geweest om over O4NT-Steve JobsSchool te praten. Sinds dinsdag was ik in Londen bij de BETT2014, een grote beurs over onderwijs en technologie. Daar hadden we een stand en hebben met veel bezoekers uit de hele wereld over onze […]

Lees volledig artikel: Het geweldige verhaal van Travis Allen (22)

Leestijd: 2 minuten

Het geweldige verhaal van Travis Allen (22)

Het geweldige verhaal van Travis Allen (22) - 3454

De afgelopen weken ben ik o.a. in Silicon Valley geweest om over O4NT-Steve JobsSchool te praten. Sinds dinsdag was ik in Londen bij de BETT2014, een grote beurs over onderwijs en technologie. Daar hadden we een stand en hebben met veel bezoekers uit de hele wereld over onze visie en onze tools gesproken.

De reacties, zowel in Silicon Valley als bij de BETT2014, waren zeer enthousiast. Vrijwel steeds werd erkend dat dit de richting is die het onderwijs zou moeten inslaan.  En velen willen naar Nederland komen om onze scholen in de praktijk te zien. (Alleen al de volgende paar weken komen er groepen uit Japan, Canada en Brazilie, speciaal naar Nederland om onze scholen te bezoeken). Ook zijn er veel verzoeken uit de hele wereld om samen te werken of steun bij het invoeren van dit type onderwijs in hun land.

Er werd ook contact gelegd met gelijkgestemden over de hele wereld, die ook met hart en ziel aan een vernieuwingsslag bezig zijn.

Hervormingen

Een van die contacten was ook op de BETT aanwezig en gaf daar om meerdere redenen een indrukwekkende lezing.  Travis Allen, een 22-jarige student, die zich samen met een groep andere studenten uit Atlanta , op basis van hun eigen schoolervaringen, inzet voor educatieve hervormingen in de VS. Zijn organisatie heet iSchool Initiative en hij heeft onder andere een bustocht van 6 maanden naar scholen in de hele VS ondernomen om zijn visie te delen. Zijn thema is “Lifelong mobile learning”.

Hij is tot dezelfde conclusies als O4NT-Steve JobsSchool gekomen ten aanzien van  hoe verkeerd het gaat bij het huidig onderwijs en wat de richting is die ingeslagen zou moeten worden.  Tot nu toe had ik twee lezingen die ik op het gebied van onderwijs het meest inspirerend vond. Die van Ken Robinson (“Changing the paradigm of Education”) en Jerry Michalski (“What if we trusted you”). Met de laatste had ik twee weken geleden trouwens in San Francisco een uitgebreid gesprek.

De lezing van Travis Allen bij de BETT vind ik om verschillende redenen zelfs nog belangrijker dan de andere twee. Omdat het komt van iemand, die geboren in 1991, thuis zelf actief was in het digitale domein en op school merkte hoe men daar met de rug stond naar de kennis en vaardigheden van hem en zijn generatiegenoten. Hij heeft die ervaring omgezet tot een actiegroep van jongeren onder de naam “iSchool Initiative”, die over de hele VS actief is met het verkondigen van de noodzaak tot ingrijpende verandering van het onderwijs.

Ik raad je aan om zijn Prezi te bekijken van zijn lezing met de titel “Becoming a mobile learner”.

Voor de snelle lezer heb ik via 9 sheets de essentie van zijn presentatie samengevat (als je hieronder alleen een wit vlak ziet, moet je er gewoon op klikken en start slideshare): 

[slideshare id=30458864&doc=essentievanpresentatievantravisallenoveronderwijshervorming-140126144740-phpapp02]

Over de hele wereld is het onderwijs voor de leerlingen een knellend keurslijf uit het verleden, in stand gehouden door ouderen, onder het mom dat we de jongeren daarmee op de toekomst voorbereiden. Mensen als Travis Allen geven de leerlingen gelukkig een stem. Het is de opdracht voor iedere ouder en iedereen die zich op de een of andere manier met het onderwijs bezig houdt, heel goed naar hem te luisteren.

Het geweldige verhaal van Travis Allen (22) - 3460

U heeft zojuist gelezen: Het geweldige verhaal van Travis Allen (22).

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Steeds meer malversaties bekend van Daszak, Fauci e.a. over lablek - 89029