Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Mijn moeder, en de andere vrouwen van Block 10

Samenvatting van het artikel

Mijn moeder, en de andere vrouwen van Block 10 Hier tref je relevante links aan m.b.t. het verhaal van mijn moeder en die andere vrouwen in Block 10 van Auschwitz. Een blok waar experimenten uitgevoerd werd op Joodse vrouwen met het doel ze onvruchtbaar te maken. Maar een paar hebben na de oorlog toch een […]

Lees volledig artikel: Mijn moeder, en de andere vrouwen van Block 10

Leestijd: < 1 minuut

Mijn moeder, en de andere vrouwen van Block 10

Hier tref je relevante links aan m.b.t. het verhaal van mijn moeder en die andere vrouwen in Block 10 van Auschwitz. Een blok waar experimenten uitgevoerd werd op Joodse vrouwen met het doel ze onvruchtbaar te maken. Maar een paar hebben na de oorlog toch een kind gekregen. Een ervan was mijn moeder.

Mijn moeders eigen verhaal, zoals in 1996 vertelt in het kader van het Spielberg project “Survivors of the Shoah”:

Het geschiedenis boek van de Duitse historicus Hans-Joachim Lang “Die Frauen von Block 10”

Het indrukwekkende persoonlijke boek over de vier levens van Leny Polak (Leny’s Levens) door Henk Jansen. Zij zat ook samen met mijn moeder in het experimentenblok. Haar tweede leven (Auschwitz) is vrijwel hetzelfde als dat van mijn moeder. En dit is de site over het boek.

Hier treft u de documentaire aan. 

 

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.