Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Wij van WC-Eend (NFI)

Samenvatting van het artikel

Wij van WC-Eend (NFI) Vandaag is door het NFI een reactie gepubliceerd op ons Zwartboek uit juli 2007 (sic).  Dit is gebeurd omdat als reactie op een kamervraag van Groen Links de minister daar opdracht toe heeft gegeven. In die 2 jaar daarvoor – de reactie is van april 2008- konden wij die niet krijgen. Op […]

Lees volledig artikel: Wij van WC-Eend (NFI)

Leestijd: 2 minuten

Wij van WC-Eend (NFI)

Vandaag is door het NFI een reactie gepubliceerd op ons Zwartboek uit juli 2007 (sic).  Dit is gebeurd omdat als reactie op een kamervraag van Groen Links de minister daar opdracht toe heeft gegeven. In die 2 jaar daarvoor – de reactie is van april 2008- konden wij die niet krijgen.

Op kort termijn zal hier een inhoudelijke reactie komen te staan. Nu al zijn echter een aantal dingen duidelijk:

–  Er is op geen enkele manier aanvullend onderzoek gedaan. Terwijl wij wel diverse feitelijke onderzoeken gedaan hebben met materiaal dat zo goed mogelijk leek op het originele materiaal zijn de reacties daarop alleen maar veronderstellingen van deskundigen, die in feite alleen maar hun eigen eerdere conclusies willen hooghouden.

–  Men duikt regelmatig weg achter de opdrachtgever (het OM) of de rechter. Daarbij ontkent men de eigen verantwoordelijkheid. Conclusies van de rechter zijn namelijk getrokken op basis van informatie die het NFI zelf heeft verstrekt.

–  Op diverse van onze rapporten wordt niet inhoudelijk ingegaan. Met veel omhaal van woorden, zoals het OM ook zo goed kan, lijkt alsof men een reactie geeft, maar er staat in feite niets.

Maar ja, het is net zoals bij de WC-eend reclame. “Wij van WC-Eend vinden dat wij van WC-Eend goed onderzoek hebben gedaan”.

Binnenkort kom ik  hier uitgebreider op terug.

Een triest en grappig klein voorbeeldje. In het Zwartboek staan foto”s van een paspop van het NFI waar de blouse van de weduwe op gefotografeerd was. De paspop leek zo van het Waterlooplein afkomstig te zijn en de forensisch technische normen zijn dat je geen foto’s van kledingstukken mag doen  een paspop. Het NFI zegt dat die voorschriften niet voor hen zelf geldt, en dat men natuurlijk de paspop goed heeft schoongemaakt conform de voorschriften.

Nu gaat het er vooral om dat de blouse niet alleen normaal is gefotografeerd, maar ook binnenste buiten. En het gevaar is dan dus niet denkbeeldig dat de blouse materiaal afgeeft op de paspop en vervolgens de blouse die dan met de buitenkant op de paspop zit dan weer materiaal krijgt dat door de binnenkant is afgezet op de paspop.  Nog los van het feit dat je zowiezo geen foto’s mag maken van de blouse op een paspop zou je dus in ieder geval denken dat dit goed schoonmaken dus ook moet gebeurd zijn tussen de twee soorten opnames van de blouse (buitenkant en binnenkant). 

Maar dankzij de digitale informatie op de foto’s weten wij dat de tijd tussen de foto van de buitenkant en van de binnenkant slechts iets meer dan 2 minuten is geweest…. (en dan praat het NFI maar gemakshalve helemaal niet op het plakband dat je gewoon op foto’s ziet die men gebruikt heeft om de kraag op een bepaalde manier te houden bij de foto’s en die ook opnieuw is gebruikt).

Wordt dus vervolgd.

U heeft zojuist gelezen: Wij van WC-Eend (NFI).

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.

Blijf onze site steunen door af en toe een (kleine) donatie. Klik hier. 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Blind voor mens en recht in het kwadraat - 71024
Hoe de begrippen links en rechts de kabinetsformatie bemoeilijken - 70963