Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Wibiya Toolbar

Samenvatting van het artikel

Wibiya Toolbar Een van de dingen die ik me direct realiseerde bij de grootschalige start van het internet ruim 15 jaar geleden was dat er een nieuwe Lingua Franca ontstond.  Een nieuw soort computertaal waardoor alle computers en hun gebruikers eenvoudig met elkaar konden communiceren. Tot dat moment was het heel omslachtig geweest. Het lijkt er wel […]

Lees volledig artikel: Wibiya Toolbar

Leestijd: 2 minuten

Wibiya Toolbar

Een van de dingen die ik me direct realiseerde bij de grootschalige start van het internet ruim 15 jaar geleden was dat er een nieuwe Lingua Franca ontstond.  Een nieuw soort computertaal waardoor alle computers en hun gebruikers eenvoudig met elkaar konden communiceren. Tot dat moment was het heel omslachtig geweest. Het lijkt er wel op of het positieve effect van deze Lingua Franca steeds meer versnelt.

Het massale gebruik van internet zorgt ervoor dat je met een steeds groter deel van de mensheid een-op-een kan communiceren, maar ook dat je met steeds mee mensen gemeenschappelijk instrumenten deelt. Met instrument bedoel ik dan niet alleen een voorwerp (zoals een laptop computer of een Iphone), maar ook -en vooral- een website of tool, zoals Google, Youtube en Facebook. Youtube bestaat nog geen 5 jaar en het is vrijwel wereldwijd ingeburgerd. Facebook nog korter en er zijn al meer dan 350 miljoen gebruikers.

Wat inventieve organisaties of individuen bedenken is binnen notime wereldwijd te gebruiken. Daarbij zijn de kosten vaak nihil of erg laag. Als je 10 jaar terug gaat in de geschiedenis van internet (en toen dachten we al dat we ver waren gekomen) toen waren nog veel dingen of niet mogelijk, of omslachtig of relatief duur. En je kunt ook steeds meer makkelijke tools gebruiken voor werkzaamheden die anders heel omslachtig waren of zelfs onmogelijk.

Ik heb een aantal applicaties op mijn IPhone waar ik elke keer als ik ze gebruik gewoon van geniet. Hoe handig ze zijn en hoe mooi ze werken. Omdat ik het dan vergelijk hoe dat 5 of 10 jaar geleden ging.  (Er is een mooie Amerikaanse website waar je de populaire applicaties kan zien van een aantal richtinggevende Amerikanen op het gebied van technology en design.)

Deze website is gebouwd met behulp van tools (zoals WordPress) die op heel eenvoudige manier dingen mogelijk maakt, die 5 jaar geleden of niet konden of veel geld hebben gekost. Rondom Facebook en Twitter zijn allerlei applicaties en tools gebouwd die het gebruik ervan nuttiger en/of leuker maken. Alleen al voor Facebook is er een spel (Farmville)  waar je boer kan zijn dat door meer dan 65 miljoen mensen gespeeld wordt. (In een Amerikaans tijdschrift werd gesteld dat er in Amerika 20 keer zoveel virtuele boeren zijn dan echte boeren).

En dan te bedenken dat je ook zeker weet dat het de komende 5 jaar nog veel sneller zal gaan dan de vorige (want zo is het met de digitale ontwikkelingen vanaf de eerste dag gegaan).

Ik vind het belangrijk nieuwe ontwikkelingen in de gaten te houden en zo mogelijk zelf te ervaren. Daarna kan ik dan zien of het al dan niet iets voor mij betekent. (Daarom protesteer ik ook tegen mensen die over allerlei nieuwe technologische ontwikkelingen een mening hebben, zonder dat ze er zich echt in hebben verdiept).

Vanaf vandaag heb ik de Wibiya Toolbar onderin mijn website toegevoegd. Het biedt diverse interessante extra mogelijkheden. Het vertalen in een andere taal van pagina’s van de site (maar dat is dus alleen belangrijk voor mensen die dit niet kunnen lezen). Het zoeken binnen de site. Het koppelen met Twitter en Facebook. En zeker ook het kunnen communiceren met anderen die de site ook aan het bezoeken zijn.

Probeer het eens uit. En als jullie nog suggesties hebben voor andere interessante extra mogelijkheden dan hou ik me aanbevolen. (Ik ben al bezig met Yubby. Komt binnenkort. Hier een voorbeeld van wat dat is op de site van mijn zoon Marc.)

U heeft zojuist gelezen: Wibiya Toolbar.

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019