Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Trofee voor Bas Haan

Samenvatting van het artikel

Trofee voor Bas Haan Bij de perspresentatie van het boek van Bas Haan, ruim een maand geleden, kreeg Bas een opvallend cadeau. Michael de Jong gaf hem ten overstaan van de aanwezige journalisten een nieuw Global GS8 mes.Een passend trofee van Michael voor de voorzitter van zijn supportersclub? Weduwe Wittenberg is gewurgd, vervolgens verplaatst en […]

Lees volledig artikel: Trofee voor Bas Haan

Leestijd: 3 minuten

Trofee voor Bas Haan

Bij de perspresentatie van het boek van Bas Haan, ruim een maand geleden, kreeg Bas een opvallend cadeau. Michael de Jong gaf hem ten overstaan van de aanwezige journalisten een nieuw Global GS8 mes.
Een passend trofee van Michael voor de voorzitter van zijn supportersclub?

Weduwe Wittenberg is gewurgd, vervolgens verplaatst en toen heeft de dader zeven keer met een mes het hart van de weduwe doorstoken. Daarbij heeft hij o.a. een afdruk in bloed op de blouse achtergelaten. Daarnaast is de blouse doorstoken en ook zijn er op het lichaam van de weduwe de messteken te zien.

Bij het onderzoek dat het OM en NFI in 1999 en 2000 heeft uitgevoerd is geen enkele aandacht aan de aanwijzingen over het mogelijke moordwapen. Men had immers een mes (P1) dat door de geurhonden (maar vooral door de hondenbegeleiders weten we inmiddels) aan Louwes was gekoppeld, dus de overige aanwijzingen waren voor onze waarheidsvinders van het OM niet meer relevant.

In het najaar 2001 bracht het echtpaar Waisvisz een uitgebreid rapport uit over deze moordzaak. Zij hadden zich onder andere verdiept in het feit dat Michael de Jong, een magneetstrip voor zijn Global messenverzameling gekocht zou hebben. Via de winkel in Arnhem hadden zij vastgesteld dat de bewuste dag geen magneetstrip was verkocht.
Ook deden zij onderzoek naar de afdruk van het mes op de blouse en zij kwamen tot de conclusie dat die afdruk door een Global GS8 gemaakt zou zijn (een van de meer dan 30 soorten Global mes).

In 2006 erkenden Michael en zijn vriendin dat De Jong twee dagen na de moord inderdaad een mes hadden gekocht en geen magneetstrip. (Informatie die nergens in het boek van Bas Haan terug te vinden is, zoals hij ten aanzien van veel meer informatie uiterst selectief is geweest).
In dit stuk uit eind 2007 is deze informatie, die ik ingediend heb bij mijn rechtszaak wegens smaad, terug te vinden.

In 2007 is ook een verslag gemaakt van een uitgebreid onderzoek naar het mogelijke moordwapen. De combinatie van de afdruk op de blouse, de doorsnijdingen van het beleg van de blouse, en de wonden op het lichaam, tonen aan dat de kans heel groot is dat het moordwapen van Weduwe Wittenberg een Global GS8 is geweest.
Dit is het verslag van dat onderzoek.. Het is als productie toegevoegd aan mijn getuigenverzoek bij de hoger beroepszaak wegens smaad.
En dat er met dit mes ZEVEN keer is gestoken blijkt uit dit stuk.

Hoewel Haan in zijn boek dus volledig de onwaarheid van De Jong en zijn vriendin negeert die gesproken is over de aankoop van het mes twee dagen na de moord, staat er wel een ander heel interessante brok informatie in het boek.
Tot nu toe wisten we op basis van hun uitspraken in processen verbaal wel dat De Jong over circa 6 Global messen beschikte, en ook dat sinds 1999 geen nieuw Global mes was gekocht, maar we wisten nooit of De Jong over een Global GS8 beschikte.

Maar op pagina 208 meldt Bas Haan dat toen hij thuis was bij Michael de Jong hij naar de keuken gaat en terugkomt met een oud en licht beschadigd Global GS8-mes!
Evenals het Global GS17 mes, dat op 25 september 1999 aan een vaste klant is verkocht in de messenwinkel in Arnhem, is de Global GS8 een van de weinig Global messen met een hol snijvlak (vooral te gebruiken voor het schillen).

Inderdaad heel toepasselijk van Michael de Jong om tijdens de perspresentatie van het boek van Bas Haan over de Deventer Moordzaak Bas een Global GS8 te schenken.
Ik ben ervan overtuigd dat het een ereplaats zal krijgen in het huis van Bas. Zodat hij steeds een replica van het wapen kan zien waarmee Weduwe Wittenberg is vermoord.

U heeft zojuist gelezen: Trofee voor Haan.

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.

Blijf onze site steunen door af en toe een (kleine) donatie. Klik hier. 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Hoe de begrippen links en rechts de kabinetsformatie bemoeilijken - 70963