Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Oversterfteonderzoek Ronald Meester c.s.

Oversterfteonderzoek Ronald Meester c.s. - 98144
Samenvatting van het artikel

Dit is het bericht dat Prof. Ronald Meester zojuist geplaatst heeft naar aanleiding van de publicatie van het oversterfteonderzoek dat hij heeft uitgevoerd met een aantal anderen. Inclusief een samenvatting van het slothoofdstuk.

Lees volledig artikel: Oversterfteonderzoek Ronald Meester c.s.

Leestijd: 3 minuten

Het verslag van het onderzoek naar een mogelijke relatie tussen Covid-19 vaccinaties en de oversterfte in Nederland, onder leiding van Dr. Marc Jacobs en mijzelf staat nu online. Dit onderzoek is mogelijk gemaakt door een crowdfunding-initiatief van de Stichting De Menselijke Maat. Het verslag met een omvang van 168 pagina’s is hier te vinden.

Naast Dr. Marc Jacobs en mijzelf bestond het kernteam verder uit Bram Bakker, Jona Walk en Jan Bonte.

Inhoudsoverzicht

Het is al met al een tamelijk lijvig rapport geworden, en ik zal nu kort iets over de inhoud vertellen. Na de inleiding en verantwoording in Hoofdstuk 1, geven we in Hoofdstuk 2 een overzicht van de oversterfte in Nederland. We laten zien dat de sterfte vanaf 2021 zowel kwantitatief als kwalitatief veranderd is.

In Hoofdstuk 3 laten we zien dat cijfers van AstraZeneca zelf enerzijds en die van de EMA anderzijds aanleiding tot enige zorg geven over de veiligheid van de vaccins.

In Hoofdstuk 4 doen we verslag van onze literatuurstudie, en onze poging om tot een meta-analyse te komen. Van de 13.430 publicaties die we bekeken bleken er slechts 83 aan onze inhoudelijke en kwaliteitseisen te voldoen. ‘Follow the science’ was dus niet zo verstandig tijdens de pandemie. De overgebleven 83 studies rapporteren zeer uiteenlopende effectiviteiten van de vaccins, met zeer grote onzekerheidsmarges.

Hoofdstuk 5 gaat over onze analyse op macro-niveau. Hoewel we hier voorzichtig moeten zijn, zien we wel degelijk effecten van vaccinatie op sterfte. Zo blijkt de effectiviteit in de eerste 4 weken negatief te zijn.

Het lange Hoofdstuk 6 gaat over ons onderzoek in de micro-data van het CBD, op individueel niveau dus. We ontdekken hier ernstige artefacten in de data die alle eerdere CBS/RIVM onderzoeken hebben verstoord. Hoe die datavervuiling tot stand is gekomen weten we niet, en daar speculeren we ook niet over.

De algemene betrouwbaarheid van de data is onderwerp van Hoofdstuk 7. We bespreken het CIMS en data van de EMA die aantoonbaar vervuild is. Dit maakt onderzoek erg lastig. Hoofdstuk 8 is gewijd aan medische aspecten. We concluderen dat de vaccins bijwerkingen met zich meebrengen waarover we heel veel nog niet weten. In Hoofdstuk 9 vatten we onze conclusies samen en geven we enkele aanbevelingen over een mogelijk vervolg.

Ik hoop dat we met de studie niet alleen een inhoudelijke bijdrage hebben kunnen leveren, maar ook aan het normaliseren van dit onderzoeksgebied.

Al onze verrichtingen zijn navolgbaar via deze githubpagina:

Prof. Ronald Meester

Samenvatting

Via ChatGPT is de volgende samenvatting gemaakt van de samenvatting van dit rapport van meer dan 160 pagina’s

De samenvatting van de studie  behandelt de mogelijke verbanden tussen Covid-19-vaccinaties en de stijging van de sterftecijfers in Nederland tijdens deze periode. De auteurs hebben een breed scala aan analyses uitgevoerd en komen tot de conclusie dat er voldoende aanwijzingen zijn om de relatie tussen de vaccinaties en de oversterfte nader te onderzoeken, ondanks de officiële standpunten van de overheid en sommige wetenschappelijke instellingen.

  1. Verandering in Sterftepatronen: Het sterftepatroon in Nederland is na de introductie van de Covid-19-vaccins zowel kwantitatief als kwalitatief veranderd. Dit rechtvaardigt volgens de auteurs verder onderzoek naar een mogelijk verband tussen de vaccinaties en oversterfte.

  2. Kritiek op Officiële Standpunten: De studie bekritiseert het vertrouwen van de Nederlandse overheid in internationale wetenschappelijke consensus en onderzoeken van instanties zoals CBS en RIVM. De auteurs stellen dat deze onderzoeken tekortkomingen vertonen, waaronder onvoldoende erkenning van het ‘healthy vaccinee effect’ en mogelijk vervuilde data.

  3. Aanwijzingen voor Bijwerkingen: Er zijn indicaties gevonden van ernstige bijwerkingen na vaccinatie, wat ook blijkt uit macro-analyses. Bovendien tonen gegevens van het CBS aan dat de vaccins in de eerste vier weken na toediening zelfs een negatieve bescherming boden, gevolgd door slechts tijdelijke matige bescherming.

  4. Vervuilde Data en Gebrek aan Transparantie: De betrouwbaarheid van datasets, niet alleen van het CBS, maar ook van het RIVM en de EMA, wordt in twijfel getrokken. De auteurs benadrukken het belang van transparantie en roepen op tot verder onafhankelijk onderzoek om de mogelijke datavervuiling te verifiëren.

  5. Belang van Onafhankelijk Onderzoek: De studie pleit voor een grootschalig biomedisch onderzoeksprogramma, inclusief autopsies, om definitief vast te stellen of er een causaal verband bestaat tussen vaccinaties en sterfte. Dit zou door een onafhankelijke commissie moeten worden uitgevoerd, met volledige toegang tot alle relevante data.

  6. Kritiek op de Media: Er wordt kritiek geuit op de manier waarop de Nederlandse media omgaan met kritiek op de Covid-19-vaccins. Wetenschappelijke studies die mogelijke problemen met de vaccins aankaarten, worden vaak niet serieus genomen, terwijl studies die de officiële lijn ondersteunen zonder kritische evaluatie worden omarmd.

  7. Aanbevelingen: De auteurs roepen op tot normalisatie van onderzoek naar de veiligheid en effectiviteit van de vaccins. Dit zou moeten plaatsvinden in een omgeving waar wetenschappelijk debat vrij kan plaatsvinden, zonder dat critici van tevoren worden gebrandmerkt als ‘antivaxers’. Zij pleiten voor een open en transparante benadering om het vertrouwen in het Rijksvaccinatieprogramma te herstellen.

  8. Oproep tot Actie: De studie sluit af met een oproep aan collega-wetenschappers en de overheid om verantwoordelijkheid te nemen voor verder onderzoek, om zo de gezondheid van de bevolking te waarborgen en te leren van de huidige situatie voor toekomstige pandemieën.

In conclusie, de studie stelt dat er genoeg aanwijzingen en zorgen zijn om de relatie tussen Covid-19-vaccinaties en oversterfte verder te onderzoeken. Dit onderzoek moet plaatsvinden met volledige transparantie en onafhankelijkheid, om de betrouwbaarheid van de conclusies te waarborgen en het vertrouwen van het publiek te herstellen.

 

 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.