Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

De notulen van het – Duitse – OMT compleet openbaar

De notulen van het – Duitse – OMT compleet openbaar - 96782
Samenvatting van het artikel

Dankzij een klokkenluider zijn de notulen van het Duitse OMT gisteren compleet openbaar geworden. Die zullen weinig verschillen van die van het Nederlandse OMT. Erg genoeg is de inhoud precies wat je kon verwachten, de reactie van de Nederlandse media ook.

Lees volledig artikel: De notulen van het – Duitse – OMT compleet openbaar

Leestijd: 3 minuten

RKI/OMT stukken beschikbaar

In Duitsland zijn gisteren de notulen van het Duitse OMT, inclusief alle bijlagen, openbaar geworden, dankzij een klokkenluider die deze geleverd heeft aan een groep, met daarin Aya Velazqeuz, die al lang bezig was om deze te bemachtigen. Een deel ervan was al door de autoriteiten opgeleverd, maar veel delen waren zwartgelakt. Daar was veel ophef over geweest, zoals we vier maanden geleden beschreven. Een maand daarvoor hebben we de inhoud ervan al beschreven, inclusief de documentaire die Aya Velazquez hier toen al over gemaakt had. Maar nu is dus alles beschikbaar gekomen, zonder zwartmaking!

Het is heel veel materiaal, dat hier gedownlaod kan worden. De bijlagen zijn maar liefst 10 gigabyte.

Er is gisteren een persconferentie gehouden van degenen, die deze documenten al voor een deel hebben kunnen bekijken. Virusvaria heeft een deel van die tekst integraal geplaatst.  Hier kunt u de zeer interessante persconferentie van ruim een uur bekijken. De tekst is in het Duits, maar ik heb het laten vertalen. (Geautomatiseerd, dus er kunnen nog wel wat foutjes in staan). Dit is de pdf van 21 pagina’s.

Binnenkort zal er nog veel meer beschikbaar komen, waarvan het ook interessant is om te zien wat men oorspronkelijk zwartgemaakt had (onder het mom van privacy).

Op haar X-account heeft Aya Velezquez een goed voorbeeld laten zien van wat er in Duitsland was zwartgemaakt en wat er vervolgens echt stond. (Namelijk over de contacten met China aan het begin van de Coronaperiode). Dat was trouwens al eerder bekend, toen men via een juridische periode een deel van het zwartgemaakt weg heeft gekregen.

De notulen van het – Duitse – OMT compleet openbaar - 96778

Hetzelfde patroon

Op zichzelf is wat er nu naar buiten gekomen is voor trouwe volgers van deze site vanaf 2020 niet verrassend. Bij ieder onderwerp is hetzelfde patroon herkenbaar:

  • Achter de schermen zijn er wel grote verschillen van mening.
  • De keuzes die men maakt, worden niet bepaald vanuit de wetenschap, maar vanuit de macht en/of belangen. De regering speelt daar ook een duidelijke rol bij.
  • Als men eenmaal de keuzes heeft gemaakt/overgenomen van de regering dan worden tegengeluiden niet alleen genegeerd, maar ook naar buiten toe verdacht gemaakt.
  • Forse negatieve consequenties van de gemaakte keuzes worden genegeerd, mede omdat ze ook niet worden gekwantificeerd.
  • Media brengen de gemaakte keuzes naar buiten zonder er enige kanttekening bij te plaatsen.
  • Een goede evaluatie achteraf wordt zoveel mogelijk gehinderd, door de stukken geheim te houden en/of belangrijke delen zwart te maken.
  • Noch bij de politiek, noch bij de betrokkenen van het adviesorgaan, noch bij de media is er een echte behoefte aan om de gang van zaken goed te evalueren en er voor de toekomst van te leren. Vooral omdat dan de eigen rol erbij te zichtbaar zou worden.

Gisteren werd er vooral gesproken over de maatregelen die de scholieren troffen en de veiligheid van het vaccin. Maar het was echt met vrijwel alle onderwerpen zo, zowel in Nederland als in Duitsland. Ook daar werd door ministers groepen dat het een pandemie was van de ongevaccineerden, terwijl uit de stukken in Duitsland bleek, dat gemeld werd dat dit onzin was omdat ook gevaccineerden geïnfecteerd konden raken en anderen konden besmetten. En een Coronatoegangspas, die je kreeg als je gevaccineerd was, gaf verder geen enkele zekerheid dat je anderen niet zou besmetten. Maar die informatie werd achter de schermen wel besproken, maar kwam niet naar buiten en had geen invloed op het beleid.

De inhoud

In de komende tijd zal er vanuit deze stukken nog veel meer naar buiten komen, maar die zullen niet veel verder komen dan bij degenen die dat toch al wisten of dachten te weten. Net zo min dat dit in Nederland tot aandacht zal leiden in de media. (want ook de analyse van de documenten, die via de WOO-regeling inmiddels wel in Nederland naar buiten zijn gekomen, komt niet verder dan een kleine groep geïnteresseerden).

In plaats dat ik nu alle onderwerpen de revue laat passeren, plaats ik de geestige tweets die Herman Steigstra recent plaatste als reactie op de recente aankondiging van de maatregelen die de overheid tegen desinformatie wil gaan nemen. Die wil de verspreiding van desinformatie tegengaan en de verspreiders aanpakken. Dit plaatste Herman toen.

De notulen van het – Duitse – OMT compleet openbaar - 96775

Het zou fijn zijn als vanuit het nieuwe kabinet alle stukken van het OMT (zonder veel zwartmakingen) worden openbaar gemaakt. Maar ik ben bang dat dit alleen maar zal gebeuren als er een klokkenluider dit materiaal zal doorspelen.

Waarschijnlijk liggen ze (niet al te brandveilig) ergens in de krochten van het Torentje van de Minister President.

 

 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De notulen van het – Duitse – OMT compleet openbaar - 96782
De bijzondere aanpassingen van de oversterftemetingen - 96665