Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Artikel in de Berliner Zeitung over mogelijke vaccinatieschade

Artikel in de Berliner Zeitung over mogelijke vaccinatieschade - 85206
Samenvatting van het artikel

Vertaald artikel uit de Berliner Zeitung van 11 april 2024. Het laat twee mogelijke verklaringen zien van hetzelfde. De indruk van de brandweerorganisatie over de ontwikkelingen in Berlijn na de start van de Coronavaccinatie. Aan de andere kant een analyse van andere statistieken en mogelijke verklaringen.

Lees volledig artikel: Artikel in de Berliner Zeitung over mogelijke vaccinatieschade

Leestijd: 7 minuten

Artikel in de Berliner Zeitung over mogelijke vaccinatieschade

Vertaald artikel uit Berliner Zeitung. 

Drastische toename van hartproblemen en beroertesymptomen in Berlijn: is de vaccinatie de schuld?

Ook kinderen en jongeren klagen sinds 2021 steeds vaker over problemen. De ambulancedienst registreerde een forse toename van het aantal operaties.

Eind 2021 belde een opgewonden moeder het noodnummer 112: Haar twaalfjarige dochter had ernstig gezichtsverlies aan beide ogen. Dat kan één van de vele symptomen van een beroerte zijn. Bij verder onderzoek ontdekte de meldkamer van 112 dat het kind tot dan toe verder gezond was geweest.

Het verhaal dat brandweerlieden in Berlijn vandaag de dag vertellen gaat als volgt: Een collega leunde over de schouder van de brandweerman in de centrale en zei: “Kom op, stel de vraag!” De vraag aan de moeder was: “Is uw dochter ingeënt tegen Corona ?” De moeder antwoordde bevestigend: “Vijf dagen geleden.”

Sinds juni 2021 kunnen kinderen en jongeren vanaf twaalf jaar worden gevaccineerd. Vanaf eind 2021 kregen medewerkers die betrokken waren bij de reddingsdienst steeds meer een beangstigend vermoeden: hier ging iets fundamenteel mis.

“De uitwisseling tussen collega’s op de hulpdienstenposten bevestigde steeds meer het vermoeden dat ook hier een verandering was opgemerkt”, zegt één van de medewerkers, die niet bij naam genoemd wil worden.

De brandweerlieden van de meldkamer gingen niet na of het meisje, dat met een ambulance naar een kliniek werd gebracht, daadwerkelijk een beroerte had gehad. Maar de symptomen van een beroerte en hartproblemen namen juist toe vanaf 2021. Ook in de jaren daarna was er een mysterieuze toename van dit soort gevallen.

Sterke toename hartproblemen

Zoals blijkt uit een reactie van de Binnenlandse Zaken van de Senaat op een parlementaire vraag van parlementslid Antonin Brousek (niet-partijlid), werden vorig jaar ambulances (RTW) ingezet bij 52.182 missies in verband met hartproblemen in Berlijn.

Stijging van 56 procent vergeleken met de jaren vóór Corona

In de leeftijdsgroep elf tot twintig jaar waren er gemiddeld 904 van dergelijke missies in 2018/2019, in 2021 waren dat er 1066, het jaar daarop 1332 en vorig jaar 1231.

Het antwoord van de binnenlandse administratie op het verzoek van Brousek is ingewikkeld gehouden. De procentuele veranderingen in het aantal toepassingen in de tabellen lijken klein. Ze vertonen een lichte stijging omdat ze van jaar tot jaar worden gerapporteerd.

De percentages worden pas effectief als je de periode van de pre-Corona-jaren vergelijkt met 2023. Dienovereenkomstig was er een stijging van 56 procent in alle leeftijdsgroepen vergeleken met 2018/19. Of anders gezegd: een stijging van ritten voor hartproblemen van gemiddeld 33.392 in 2018/19 naar 52.182.

..

De situatie is vergelijkbaar met de symptomen van een beroerte: ook hier treffen de stijgingen alle leeftijdsgroepen. In 2018/19 bedroeg het gemiddelde aantal van dergelijke inzetten voor kinderen tot tien jaar oud 16. En in 2021 waren er 25 ritten, in 2022 waren dat er 28 en in 2023 waren dat er 23.

In de leeftijdsgroep elf tot en met twintig jaar waren er in 2018/19 gemiddeld 66 gevallen. In 2021 waren dat er 104, het jaar daarop 131 en in 2023 waren er 155 gevallen. Dit is veel hoger dan het aantal in de pre-Corona-jaren, namelijk 135 procent hoger.

Jongeren werden ongewoon vaak getroffen door symptomen van een beroerte. In de groep 21 tot 30-jarigen werden in 2018 en 2019 slechts 193 symptomen van een beroerte geteld. In 2021 waren er al 301 gevallen en het jaar daarop waren dat er 419. Vorig jaar waren dat er 409. Dat is een stijging van 112 procent vergeleken met de twee jaar vóór Corona. Bij de groep 31- tot 40-jarigen is de situatie niet veel anders.

Over het geheel genomen was er in alle leeftijdsgroepen een stijging van 43 procent vergeleken met 2018/19. Of anders gezegd: van 10.278 naar 14.740 missies.

De brandweer wijst op mogelijke wijzigingen in de noodhulpvraag.

Het verzoek van Brousek vloeit voort uit twee eerdere verzoeken van voormalig parlementslid Robert Schaddach (SPD) uit 2022, waaruit al het toegenomen aantal inzetten naar voren kwam. De grootste stijging van de aantallen vond dan ook plaats in 2021 en 2022.

Redenen

Er zijn verschillende speculaties over waarom de cijfers niet terugkeerden naar het niveau van vóór Corona, of zelfs maar in de buurt kwamen.

De interne administratie reageerde op het verzoek van Antonin Brousek: “Veranderingen in de gestandaardiseerde procedure bij meldingen van noodgevallen kunnen verband houden met een intensiever gebruik van protocollen, de classificatie van symptomen, de verdere ontwikkeling van kwaliteitsmanagement, maar ook veranderingen in het aantal noodhulpoperaties, bijvoorbeeld als gevolg van bevolkingsgroei of demografische veranderingen.

Het antwoord op symptomen van een beroerte is vergelijkbaar, verwijzend naar “mogelijke veranderingen” in de gestandaardiseerde vragenlijst bij een noodoproep.

Het toenmalige SPD-Kamerlid Schaddach had soortgelijke antwoorden al gekregen van de binnenlandse administratie toen hij de toename van hartproblemen en beroertesymptomen onderzocht. Hij vervolgde: “Het verklaren van de toename van het aantal hulpdiensten met ongeveer 31 procent in verband met hartproblemen vergeleken met het gemiddelde van 2018/2019 in 2021 met een grotere betrouwbaarheid van de rapportage, kwaliteitsborging en, kortom, demografische veranderingen lijkt niet plausibel.“

Geen gevalideerde bevindingen

Het antwoord dat hij kreeg was dat de Senaat geen verdere gevalideerde bevindingen had over de redenen voor de toename van het aantal noodhulpoproepen in verband met hartproblemen. “Op basis van de systeemkennis van het bevragingsproces acht de Berlijnse brandweer de genoemde redenen geschikt om de omvang van de stijging te verklaren. Er moet nogmaals worden opgemerkt dat de hoofdklacht niet de werkelijke diagnose weerspiegelt.”

Een soortgelijk antwoord kreeg Schaddach ook toen hij vroeg naar de toename van het aantal beroertes, omdat hij de rechtvaardiging van het ministerie ook niet plausibel vond. Ook wil hij weten welk onderzoek er is gedaan om veilig uit te sluiten dat bijvoorbeeld de vastgestelde stijging een gevolg is van de niet-farmacologische maatregelen (nevenschade van de coronamaatregelen) én de veroorzaakte bijwerkingen van vaccinaties door coronavaccins. Antwoord: “De Senaat heeft hierover geen informatie.” Ook de beoordeling van de vaccinatieplicht die voor de Berlijnse brandweer geldt blijft ongewijzigd.

Pendelaars en meer overnachtingen tijdens de Coronaperiode?

Uit het Schaddach-onderzoek blijkt dat een aantal van de redenen die de binnenlandse overheid aanvoert voor de toename van hartproblemen in 2021 nog steeds voor veel hoofdschudden onder brandweerlieden zorgt. Naast een groeiend deel van de oudere bevolking en een groeiende bevolking werd er ook gesteld dat het aantal pendelaars naar Berlijn ook toeneemt. Midden in de Corona-periode dus, toen veel mensen vanuit huis werkten.

Een andere vermeende reden: “Het aantal gasten en hun verblijfsduur (overnachtingen) neemt toe.” Midden in de Corona-periode, toen veel hotels en pensions gesloten waren?

En nog een reden, aldus de interne administratie, waarom de cijfers midden in de Corona-periode in 2021 stegen: “Er vinden steeds meer evenementen plaats. Vooral grote evenementen vragen om speciale hulpdiensten.” Maar grote evenementen waren er toen nog niet.

De gezondheidsadministratie van Berlijn heeft “geen geldige gegevens en informatie”

Dit antwoord op de vraag van Schaddach kwam in juli 2022. Maar zelfs vandaag de dag heeft de Senaat geen idee wat de enorme stijgingen zouden kunnen zijn. Het virus was gevaarlijk, zo blijkt uit onderzoek. Vooral de eerste virusvarianten hadden ernstige gevolgen voor de bloedvaten. Er was toen veel onwetendheid over het virus en de vaccinatie. Maar wat is de huidige stand van kennis bij de Berlijnse autoriteiten over de bijwerkingen van de vaccinaties?

De Berliner Zeitung wilde van de Senaatsgezondheidsadministratie weten: zijn er verklaringen of aannames over de oorzaken? Kunnen deze stijgingen worden verklaard door een vergrijzende en groeiende bevolking?

De Berliner Zeitung wilde ook weten of de regering wetenschappelijke evaluaties uitvoerde met betrekking tot deze niet geheel onbelangrijke vragen. Een woordvoerder van de autoriteit zei dat er “geen geldige gegevens of informatie” waren. “Naast medische en demografische redenen zouden bijvoorbeeld gewijzigde criteria in de zoekboom van het controlecentrum van de Berlijnse brandweer de oorzaak kunnen zijn van een hoger alarmpercentage.”

Demografische veranderingen

Volgens deze logica zouden de demografische veranderingen en de bevolkingsgroei binnen een jaar een explosieve impact hebben gehad, zegt de Duitse Brandweervereniging. Ook acht zij het onwaarschijnlijk dat een hele samenleving binnen een jaar zo vergrijst of dat de vraagcriteria zo sterk zijn veranderd. De brandweervereniging is een Duitse vereniging van brandweerlieden die kritisch staan tegenover maatregelen en sinds 2021 actief zijn.

“De onderliggende oorzaken duren blijkbaar tot op de dag van vandaag voort en zijn daarom minder te vinden op niet-farmacologisch gebied, aangezien deze maatregelen in Duitsland in 2023 eindigden”, leggen de brandweerlieden nu uit in een persbericht.

“Er bestaat ook de massale indruk dat de verantwoordelijke politici zelfs in 2024 nog steeds bang zijn om de olifant in de kamer – dat wil zeggen de zogenaamde coronavaccinatie – zelfs maar als een vage mogelijkheid te beschouwen.” Op basis van de beschikbare cijfers wordt duidelijk dat de gezondheid van de bevolking blijvend is geschaad.

MdH: Dit onderste deel stond niet onder het originele artikel in Berliner Zeitung, maar verscheen enkele uren later:

Tegenwerpingen

De cijfers van het Berlijnse beroertenregister spreken het toegenomen aantal ambulance-oproepen tegen. Volgens deze cijfers is het aantal geregistreerde beroertes niet gestegen ten opzichte van de tijd voor de pandemie van het coronavirus – ondanks een vergrijzende bevolking, een gebrek aan lichaamsbeweging en een toegenomen consumptie van alcohol en tabak. In de laatste onderzoeksperiode tot nu toe, 2022, registreerden de statistieken voor de hoofdstad 12.130 herseninfarcten, een lichte daling ten opzichte van het voorgaande jaar. In 2021 waren er 12.635 beroertes.

Volgens de officiële cijfers is dit echter geen trend. Integendeel. Voor het jaar vóór de uitbraak van de pandemie, 2019, werden er 12.901 geregistreerd. In 2018 waren er 13.438 en in 2017 maar liefst 13.819 geregistreerde gevallen. Een directe correlatie tussen het toegenomen aantal reddingsoperaties voor beroertes en hartproblemen in het algemeen en het werkelijke aantal symptomatische beroertes kan dus niet worden vastgesteld op basis van de gegevens.

Meer gedetailleerde analyses zijn nog niet beschikbaar. Volgens het Berlin Institute of Health at Charité (BIH) zijn er echter aanwijzingen voor de trend bij de hulpdiensten. Een mogelijke oorzaak zou de algemeen toenemende bereidheid van de bevolking kunnen zijn om het alarmnummer 112 te bellen. Aansprakelijkheidsrisico’s zouden ook een rol kunnen spelen.

Jeugdberoertes

Vanuit het perspectief van het BIH lijkt ook de demografische ontwikkeling van Berlijn plausibel. De bevolking groeit voortdurend. Mensen worden gemiddeld ook ouder en daardoor kwetsbaarder. De statistieken ondersteunen deze hypothese: met 33 procent van de geregistreerde gevallen in 2022 is de groep 80- tot 89-jarigen een van de koplopers, vergeleken met 32,7 in het voorgaande jaar. De groep mensen onder de 40 jaar blijft een zeer klein deel uitmaken. Het was 1,8 procent in 2022 en 2,0 procent in 2023.

Toch heeft onderzoek een stijgende trend in zogenaamde jeugdberoertes over een langere periode aangetoond. Een studie uit Duitsland definieert bijvoorbeeld enkele belangrijke risicofactoren voor jonge mensen. Een team onder leiding van Annette Aigner van het BIH publiceerde de resultaten begin 2017. De analyse is gebaseerd op gegevens van 2125 patiënten tussen 18 en 55 jaar uit heel Duitsland. Volgens de studie heeft een gebrek aan lichaamsbeweging een bijzonder schadelijk effect in dit leeftijdscohort, gevolgd door hoge bloeddruk, roken en verhoogd alcoholgebruik op bepaalde momenten. Obesitas en diabetes mellitus hadden ook een invloed, zij het niet zo ernstig.

Volgens de ambulancedienst is de drempel om een noodoproep te doen de afgelopen jaren ook gedaald, en niet alleen in Berlijn. Het is gewoon de makkelijkste manier om snel een afspraak te maken met het reddingscentrum.

MDH: Tot zover het Duitse artikel. Het laat zien dat er qua data veel aanvliegroutes zijn. En dat echt onafhankelijk onderzoek met toegang tot alle data hoogst noodzakelijk is. Er zijn heel veel belangen in het spel, waarbij data-manipulatie niet uitgesloten kan worden om het gewenste resultaat te krijgen.

U heeft zojuist gelezen: Artikel in de Berliner Zeitung over mogelijke vaccinatieschade

Volg Maurice de Hond op X | Facebook | LinkedIn | YouTube 

Blijf onbeperkt toegang houden tot alles wat Maurice.nl te bieden heeft. Klik hier om lid, abonnee, vriend en bondgenoot te worden.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De eindafrekening - 88558
Daszak word keihard aangepakt voor zijn betrokkenheid bij Wuhan - 88442