Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Belangwekkend artikel over aerosolen in Wired

Belangwekkend artikel over aerosolen in Wired - 20052
Samenvatting van het artikel

Een boeiend artikel uit Wired, dat laat zien waar de grote discussie vandaan komt tussen de verspreiding van het virus via grote druppels en via kleine druppels door de lucht. Heel herkenbaar als u deze site heeft gevolgd.

Lees volledig artikel: Belangwekkend artikel over aerosolen in Wired

Leestijd: 2 minuten

Dit artikel uit Wired is een must-read. Zeker voor de mensen die maar niet begrijpen hoe mensen als Van Dissel en de meeste OMT-leden zo hardnekkig zijn in het “downplayen” van het belang van de aerogene verspreiding van het Covid-19 virus.

Belangwekkend artikel over aerosolen in Wired - 20052

Interessant daarbij is dat ik ongeveer parallel met een vergelijkbare zoektocht bezig was. Ik had het werk van Linsey Marr in maart 2020 ontdekt over de rol van aerosolen bij de verspreiding van influenza. En schreef op 2 april 2020 mijn eerste artikel erover: Eureka het zijn de aerosolen.

In het artikel in Wired wordt de zoektocht naar de bron van de problemen beschreven. En daarbij wordt de belangrijke rol van het boek van W.F. Wells uit 1955 uitgediept. Dat boek had ik half juni 2020 gevonden en heb daar dit artikel over geschreven: Game, Set & Match; het zijn de aerosolen. Een pdf van dit belangrijke boek heb ik in september opgenomen in de bibliotheek van deze site. 

Verplichte literatuur voor het OMT

Misschien kan zowel dit boek als het nieuwe artikel van Wired tot de verplichte literatuur gebombardeerd worden voor de leden van het OMT. Gezien de koppigheid van Van Dissel, zoals weer te lezen is bij het interview van de NOS als hij het over aerosolen heeft, is het bij hem onbegonnen werk om zijn mening te doen veranderen. Hij zegt daarbij nog steeds precies datgene wat hij ook in augustus vorig jaar over dat onderwerp heeft gezegd.

En dat terwijl over onze grens de Zuiderburen begonnen zijn met het uitrollen van een soort variant van het Deltaplan Ventilatie, dat ik in juni nog had voorgesteld. Met een centrale rol voor Co2- meters in bestaande ruimtes.

Het artikel in Wired is echt de moeite waard. En u zult, als trouwe lezer van deze site, vele momenten van herkenning ervaren.

U heeft zojuist gelezen: Belangwekkend artikel over aerosolen uit Wired.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Blijf onze site steunen. Want als je het interview met Van Dissel leest bij de NOS, weet je dat we – helaas – nog een tijdje nodig zijn. Klik hier voor een kleine donatie.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205