Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Hoe de dagcijfers helaas steeds minder zeggen

Hoe de dagcijfers helaas steeds minder zeggen - 18815
Samenvatting van het artikel

Bij de dagcijfers van RIVM en GGD zien we een nieuw patroon. Terwijl het percentage positief getesten de laatste paar dagen duidelijk oploopt, is dat niet het geval met het aantal mensen dat zich laat testen. Het risico van vertekening van de cijfers wordt groter, naarmate mensen zich meer eerst buiten de GGD's laten testen (via sneltesten) en een deel van die mensen vervolgens naar de GGD gaat voor een "officiele test".

Preview:

De afgelopen paar dagen is er een opmerkelijk nieuw patroon bij de GGD dagcijfers te zien. Terwijl het aantal personen dat zich laat testen amper verschilt van de week ervoor, is het percentage positief getesten duidelijk aan het toenemen. In oktober en december zagen we bij duidelijk stijgende...

Lees volledig artikel: Hoe de dagcijfers helaas steeds minder zeggen

Alleen toegang als abonnee van maurice.nl of AI-lid

- 95984

Log hier in, als u toegangsinfo heeft:

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205