Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Het land besturen met een plastic kinderstuurtje

Het land besturen met een plastic kinderstuurtje - 17952
Samenvatting van het artikel

Als klein kind zat ik met een plastic stuurtje in de auto van mijn vader. En ik dacht dat ik ervoor zorgde dat de auto de bocht om ging. Het lijkt sprekend op hoe de autoriteiten denken dat ze vanuit hun model de verspreiding van het virus kunnen controleren. En daarom worden alle maatregelen nog eens weken of langer verlengd.

Lees volledig artikel: Het land besturen met een plastic kinderstuurtje

Leestijd: 2 minuten

Als je de ontwikkelingen tijdens deze Coronacrisis vergelijkt tussen landen in dezelfde regio’s, valt het volgende op dat landen met ongeveer dezelfde…:

  • set aan maatregelen, laten fors verschillende cijfers zien in de ontwikkeling van positieve testen, ziekenhuisopnames en oversterfte.
  • ontwikkeling in cijfers van positieve testen, ziekenhuisopnames en oversterfte, kunnen onderling duidelijk verschillende sets aan maatregelen hebben.

Fictie

Juist daarom zou je moeten beseffen dat de claim van het RIVM dat met hun model de ontwikkelingen in Nederland goed kunnen worden beschreven en voorspeld, in feite nergens op berust. Maar die fictie wordt in stand gehouden doordat de politici het niet willen/kunnen negeren of bestrijden en de media er voluit in mee gaan.

Met als gevolg dat ook deze keer weer de maatregelen zonder veel discussie worden verlengd. Daarmee komt mijn constatering in oktober uit dat de maatregelen die toen genomen werden (voor 5 weken) tot april zouden doorlopen. En als het aan Marion Koopmans ligt tot eind mei.

Zoals het RIVM met haar model bezig is, lijkt sprekend op wat ik ervoer toen ik een jaar of vier was en bij mijn vader in zijn auto zat. Je mocht toen nog voor zitten (het was de jaren vijftig). In mijn stoeltje had ik een plastic stuur, waar ik aan kin draaien. Dat stuur leek op deze variant ervan uit de vroege sixties.

Het land besturen met een plastic kinderstuurtje - 17955

Knopjes

Terwijl mijn vader de auto reed was ik met dat stuur bezig en als klein kind dacht ik echt dat ik de auto aan het besturen was. Mijn vader zei dan ook kort voor een bocht dat ik moest gaan draaien en ik deed dat ook. En ik was er zeker van dat ik die auto bestuurde.

Dat doet het RIVM ook met hun model. Ze denken dat ze met dat model de ontwikkelingen van het virus in Nederland goed in kaart hebben gebracht en door te draaien aan het stuur en door het indrukken van de juiste knopjes  (lees: de maatregelen) kunnen ze de ontwikkelingen sturen.

Maar in werkelijkheid zitten ze met in handen in hun haar en zijn zij (en heel Nederland) gevangen door de veronderstelling dat zij wel wisten en weten hoe het virus zich verspreidt en hoe dat te beheersen.

Het heeft weinig zin om nu weer uitgebreid het bovenstaande te onderbouwen. Als u wilt kunt u nog dit artikel hierover teruglezen.

Ik volsta met het geven van een aantal informatiebrokken, die ik dit weekend tegenkwam en laat zien hoe men in Nederland eigenlijk nog steeds vaart in een complete mist en zonder navigatie.

Het land besturen met een plastic kinderstuurtje - 17944

En deze oversterfte vergelijking in 4 landen is boeiend (via euromo).

Het land besturen met een plastic kinderstuurtje - 17947
Het land besturen met een plastic kinderstuurtje - 17948

En dit bericht over besmettingen tijdens quarantaine in Nieuw Zeeland vind ik fascinerend:

Het land besturen met een plastic kinderstuurtje - 17945

WHO

En ik kan het ook niet laten om nog even de hoogst verantwoordelijke van de WHO inzake infectieziektes (Dr. Maria Van Kerkhove) te laten horen. Dit meldde ze exact een jaar geleden hoe het virus zich volgens het WHO verspreidt. Sindsdien is ze maar weinig verschoven (net zoals het RIVM en de leden van het OMT). En juist dat zorgt ervoor dat ze qua maatregelen en evaluaties ervan precies datgene doen wat ik deed toen ik met mijn plastic stuurtje als kleuter naast mijn vader in de auto zat: denken dat je de auto echt aan het besturen bent, maar niet beseffen dat je stuur niet verbonden is met de wielen van de auto.

Steun ons in ons werk. Klik hier.

U heeft zojuist gelezen: Het land besturen met een plastic kinderstuurtje.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Blind voor mens en recht in het kwadraat - 71024
Hoe de begrippen links en rechts de kabinetsformatie bemoeilijken - 70963