Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 12 december 2020

Covid Dagcijfers 4 december 2020 - 13403
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende maanden. Vandaag de cijfers voor 12 december 2020

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 12 december 2020

Leestijd: 2 minuten

Stabilisatie

De MSM heeft het alweer een week over alsmaar toenemende besmettingscijfers. Gisteren lieten we daar al iets over zien. Ook berichten dat er alweer meer ziekenhuisopnames waren. De werkelijkheid lijkt te zijn dat er wat dat betreft ook steeds meer achterstand in de boekhouding ontstaat bij de ziekenhuizen. Via het LCPS kregen we te horen dat er 250 nieuwe opnames waren vandaag.

Het betreft echter ruim 100 die er aan het aantal van gisteren zijn toegevoegd en de overige 150 hebben betrekking op correcties t/m 1 november, met soms wel bijna 20 per dag! Zo is het niet moeilijk een schrikbeeld op te werpen, het gaat echt niet goed met de cijfers zou Mark zeggen als hij in het land was. Het werkelijke aantal opnames voor 11 december ligt op 146 (vandaag om 16:30 uur). De voorspelling voor vandaag 12 december ligt rond de 125 (is dus morgen bekend).

De realiteit is dat we inderdaad steeds meer te maken hebben met de invloed van Koning Winter. Die invloed hebben we aan het begin van onze voorspellingen in september niet onderkend, omdat wij dit nog niet konden kwantificeren. Inmiddels kunnen we dat dus wel en het lijkt inderdaad te passen op onze allereerste aannames van ons model. Er ontstaat een stabilisatie van de R-waarde, volgens de lijn die we een week geleden hebben berekend.

Stijging

Omdat er om verzocht is, vandaag nogmaals de grafiek met daarin ook de voorspellende lijn van het RIVM, de PCR positief lijn. Deze gaat nog steeds als een raket omhoog, terwijl het aantal ziekenhuis opnames nog steeds stabiel is. Een lichte stijging is iets waar we wel rekening mee mogen houden, zolang het weer zo droog blijft (<6g/kg).

Covid Dagcijfers 12 december 2020 - 13688

En de grafiek voor de R-waarde:

Covid Dagcijfers 12 december 2020 - 13689

Te zien is dat de R-waarde met 1,02 net boven de 1 zit en zich lijkt te stabiliseren. Maar we moeten er dus rekening mee houden dat het ook nog wel eens 1,1 zou kunnen worden bij aanhoudend erg droog weer. Dat is in elk geval heel iets anders dan wat prof. Van Dissel ons voorhoudt. Het RIVM baseert nog steeds zijn beleid, op de veronderstelling dat nog slechts 12% van de bevolking immuun zou zijn….

We gaan het weer zien!
En de dagcijfers zijn:

  • Aantal ziekenhuisopnames gisteren: 146 (7 dagen geleden 174, wordt nog aangevuld)
  • Aantal ziekenhuisopnames eergisteren: 140
  • Actuele geschatte R-waarde: 1,02

Tot morgen.

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 12 december 2020.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Mocht u maurice.nl ook met een kleine donatie financieel willen ondersteunen klik dan hier.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205